NL : EN


Veganistisch voor een maand

maandag 13 februari 2012

Witlofstampot

Voor twee personen.
  • 500 gram aardappels
  • 500 gram witlof
  • 35 gram walnoten
  • 1 rode ui
  • 1 appel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 4 eetlepels (soja)melk
  • versgemalen peper en zout
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in ca. 20 minuten gaar. Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin en knapperig. Pel en snipper de ui, schil de appels en snijd ze in blokjes. Maak de witlof schoon en snijd ze in reepjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de tijm glazig. Voeg de appel toe en roerbak even mee. Voeg de witlof toe en roerbak op hoog vuur ca. 2 minuten. Giet de aardappels af, bewaar het kookvocht en stamp ze met de (soja)melk fijn. Haal de pan van het vuur en schep het witlofmengsel door de aardappels. Voeg zonodig nog wat kookvocht toe. Breng de stamppot op smaak met peper, bestrooi met de walnoten en serveer direct.

Bron (voor vier porties)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten