NL : EN


Veganistisch voor een maand

dinsdag 14 februari 2012

Noedels met prei

Voor twee personen

1 pakje konnayaku noodles
1 prei, in fijne ringen
1/2 komkommer, in halve plakjes
1 theelepel gemberpuree
coconut cooking cream met knoflookextract*
2 El soyasaus*
1 El passievruchtenazijn
chilivlokken en Gomasio* naar smaak

Laat de noodles uitlekken in een vergiet en spoel tot 3 keer om met koud water.
Meng de soyasaus, azijn en chilivlokken in een schaaltje tot een dressing. Voeg de noodles toe, schep om en zet even apart.
Verhit de olie in een wok. Voeg voorzichtig de gemberpuree toe en dek af om het spetteren tegen te gaan. Voeg na 30 sec de prei toe en bak dit 2 minuten aan.
Schep de gemarineerde noodles er door en roerbak het geheel 3-4 min. Voeg de komkommer toe en warm het geheel even door. Indien het te droog word, 50 ml water toevoegen. Breng op smaak met gemalen peper en Gomasio.

* je kunt ook verse knoflook icm een andere olie gebruiken, zoals sesamolie
* vervang voor een zoeter accent de sojasaus met ketjap
*Gomasio is een kruiderij van Geroosterde sesamzaadjes en zeezout en kun je vinden in Natuurvoedingszaken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten