NL : EN


Veganistisch voor een maand

vrijdag 17 februari 2012

Bataten soep


Voor twee personen

1 ui
1 teen knoflook
1 blik kikkererwten
2 laurierblaadjes
3 tl komijnpoeder
3 tl viskruiden zonder zout
1/2 tl kaneel
2 el bouillonpoeder
260 g bataat
100 g courgette
1 liter water

Snijd de ui in dunne schijven, snijd de knoflook fijn, snijd de bataat en courgette in blokjes. Bak de ui, bataat en knoflook in kokosolie. Doe de courgette en kikkererwten in de pan en voeg de komijn, viskruiden en kaneel toe. Giet het water in de pan. Voeg de laurierblaadjes en bouillonpoeder toe. Meng alles samen en sluit de pan met een deksel. Breng het water aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat de soep ongeveer een 1/2 uur pruttelen op een laag vuurtje. Haal de laurierblaadjes uit de soep.

Bron (met nog veel lekkere recepten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten