NL : EN


Veganistisch voor een maand

woensdag 15 februari 2012

Gevulde aubergine

Voor twee personen

1 grote aubergine
1 klein blikje tomatenpuree
120 gram soja gehakt
1 ui fijngesneden
1 tomaat in plakken
Gomasio*
2 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden
1 scheut witte wijn
2 laurierblaadjes
1 bouillonblokje
peper, zout, paprikapoeder

Was de aubergines en snij de schil om de centimeter als een zebra. Dus schil een centimeter breed af en laat daarna een centimeter schil zitten, etc.. We doen dit, omdat de schil nogal taai is, maar we de aubergine niet compleet kunnen schillen omdat zij dan haar stevigheid verliest. Snij de aubergines in de lengte door de midden. Bak de aubergines aan alle kanten met zonnebloemolie. Doe de stukken gebakken aubergines in een ovenschaal. Snij de binnen kant van de aubergines in en maak een ruimte voor de saus.


Snijd het vruchtvlees van de aubergine klein. De ui in de koekenpan zachtjes fruiten. Vega gehakt toevoegen en rul bakken. Het kleingesneden vruchtvlees van de aubergines erbij doen en doorbakken. De wijn, laurierblaadjes, peper, zout, paprikapoeder en het bouillonblokje erbij doen en goed doorroeren. Blikje tomatenpuree erbij doen samen met de plakjes knoflook. Vuur laag zetten en de deksel schuin op de pan zetten en een half uur laten trekken. De uitgeholde aubergine's in een ovenschaal naast elkaar leggen en goed hoog opvullen met het gehaktmengsel. Plakjes tomaat erover verdelen en de gomasio, afdekken met aluminiumfolie en 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C zetten. Folie verwijderen en nog 10 minuutjes in de oven.

*Kruiderij van geroosterd sesamzaad en zeezout, verkrijgbaar in de natuurwinkel.
~Lekker met gekookte rijst en een salade van sla, tomaat, komkommer, lenteui, fetakaas en yoghurtdressing.

Bron (vier personen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten