NL : EN


Veganistisch voor een maand

zaterdag 18 februari 2012

Gember curry


Voor twee personen

25 g gemberwortel, geschild
2 grote tenen knoflook
1 ui
2 of 3 wortels (ongeveer 300 g)
1 paprika
1 blik (gesneden) tomaten
1/2 tl kerrie
1/2 tl kurkuma
1/2 tl kaneel
1 tl komijn
1 tl zout
80 ml kokosmelk
optioneel: 1 el sucanat

Maak een pasta van de gemberwortel, knoflook en ui. Ik gebruik de keukenmachine hiervoor- dat gaat lekker snel. Doe de gemberwortel en knoflook in de keukenmachine en zet de machine even aan. Als de knoflook en gember in stukjes zijn gesneden voeg je de ui toe.

Snijd de wortel in dunne schijven. Snijd de paprika in repen. Verwarm kokosolie in een gietijzeren pan en roerbak het pastamengsel even op een hoog vuur. Voeg de paprika toe en laat deze even meebakken. Voeg de wortel toe en meng alles samen. Giet ongeveer 250 ml water in de pan en laat de groenten even sudderen in het vocht, de eerste 5 minuten met een deksel op de pan en daarna ongeveer 5 minuten zonder deksel, totdat het is drooggekookt. Voeg nu de tomaten uit blik, kokosmelk, specerijen, zout en sucanat erbij. Roer even door en laat de curry op een zacht vuur even doorsudderen. Dien de currysaus warm op met gekookte rijst of gekookte quinoa.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten